pondělí 24. února 2014

Povzbuzující impulsy

Povzbuzující impulsy - tohle slovní spojení mě "napadlo" dnes večer když jsem komentoval kamarádovi na webu jeho dnešní běžeckou aktivitu. Vlastně jsem mu psal, že když vidím, že přes to, že za týden najede 5 tis. km autem (+ k tomu ještě musí "pracovat") je schopen jít o víkendu "poctivě" běhat podle plánu - je to pro mě povzbuzující impuls.

Stejně tak je pro mě impuls, když si čtu jak Honza málem zvrací na nábřeží, přesto běží do práce a večer "venčí" Deri. Nejsem Mirek Dušín [spíše mi byl vždy sympatičtější Rychlonožka :-)], ale zjišťuji, že mě povzbuzuje každý (byť jen dílčí) úspěch někoho jiného. Skoro se mi zdá, že mi něco říká - že pokud chci uběhnout to co jsem si naplánoval - půjde to jen "pozitivní" cestou. Prostě sbírám povzbuzující impulsy kde se dá :-) Třeba v komentářích pod mými příspěvky. Je neskutečně milé, pokud mi někdo koho jsem viděl 1 x v hospodě :-), nebo někdo koho (zatím) osobně vůbec neznám, napíše povzbuzující komentář = povzbuzující impuls.

Nevím jak to dopadne na Brdské, nevím jak to dopadne na Silvě, nevím jestli se umoudří kyčle - co mě začaly poslední dny bolet, ale už teď vím, že jenom ta "cesta k" se mi líbí, baví mě ... a je to pro mě důležitá zkušenost.

Abych to trochu "odlehčil" ... v týdnu jsme s manželkou řešili "rodinné finance" ... kdo za co utrácí a že už musíme (konečně) začít trochu šetřit...a manželka mi říká ... no a ty sis zase zaplatil startovné na závod, který pravděpodobně nedoběhneš ... i to jsou pro mě impulsy :-) Nevím jestli "pozitivní" ...ale slibuji, že udělám vše pro to, abych nezmařil rodinnou investici :-)

... původně jsem chtěl psát o tom, jak jsem se krásně v sobotu proběhl přes kopečky (42km /+865m) a dnes (v neděli) přidal dalších 18km, jak si připadám jako "borec", doplnit nějaké "krásné" fotky ze Šternovských vodopádů, ale asi to dnes zůstane jen takhle...

Tak běhu zdar !

RS

10 komentářů:

  1. Shrnu to.. Ses borec! :)... Bylo nadherne.. ja behal sice malicko, hodne malicko, ale zato s dcerou a to je povzbuzeni o to vetsi:)...
    Brdskou das, o tom zadna.. stejne tak i veci dalsi.. ver tomu.. je to v hlave! :)
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... v sobotu bylo opravdu krásně - už jsme po těch "nočních" bězích potřeboval trochu toho slunce a tepla :-) ...ano, je to v hlavě - proto se snažím dělat věci, které bych dřív neudělal neb by mi hlava radila, že to "nejde"... třeba po 42km jít druhý den zase běhat... Díky a měj se !

      Vymazat
  2. Ty brďo, maratón tréninkově a druhý den výklus 18 km. :D

    Já měl zase včera výborné veganské palačinky (rýžový Zajíc, mouka, cukr, sůl a skořice). Bál jsem se, že se bez vajíčka roztrhají, ale kdepak. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... kamaráde, onehdá jsem si četl jak jsi dal maratón za 3 hod - což je pro mě úplně nepředstavitelné ... takže se jen snažím přiblížit tomu, kde ty už jsi :-) "Rýžového zajíce" vyzkouším :-) já používám kupovanou náhradu vajec "No Egg", tak díky za tip a měj se !

      Vymazat
    2. Zajíc je instatní mléko, ne náhrada vajec.:) Ale to "No egg" musím prozkoumat.

      Vymazat
  3. ... jj, nápoj "zajíc" znám, ale nikdy jsem ho ještě nevyzkoušel... "no egg" kupuji toto: http://www.veganfoods.cz/Nahrada-vajec/NO-EGG-susena-nahrada-vajec-200-g.html

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle impulsy je treba brat, kde se da. Kazda malickost pomuze - komentar na blogu, rypnuti od rodinnyho krbu, poznamka kolemjdoucich, kdyz je mijim a strika ze me pot. Proste: Musime si pomahat. Drz se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, máš pravdu ... myslím, že k povzbuzení stačí někdy opravdu málo a většinou to nic nestojí :-) stačí se jen dívat kolem, poslouchat ... nebo naopak někoho povzbudit a ono se nám to vrátí ... až to budeme potřebovat ! Díky a měj se fajn!

      Vymazat
  5. Já když si čtu ty tvoje (a ostatních) kilometráže, tak si říkám, že hlásit se na dlouhé závody je ode mne více než troufalé. Ale beru to podle tvého návodu jako povzbuzující impuls a zůstávám v klidu - no stress. Jo a děkuji za skvělý kontakt na rýžového zajíce, už se dlouho chystám to vyzkoušet ale vždy mě odradí ten divnej zajíc na obalu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...souhlasím - buď v klidu - no stress ... už jsem to někde psal ohledně té kilometráže - jenom doháním co jsem posledních 20 let zanedbával :-) ...jinak jsem běžec a vegan začátečník/amatér, takže oboje prozkoumávám bojem :-)

      Vymazat