úterý 18. února 2014

Minulý týden - běžecký i nebežecký

...trochu opožděně - ale ono se nic zvláštního nestalo :-)

V pondělí jsem si trochu "pohrál" s kopci a běžel trasu, kde jsem chtěl na co nejmíň kilometrech naběhat co nejvíc výškových metrů - tak jsem si oběhl čtyři okolní kopce:
23,5 km / +507 m

Pak takové běžné pobíhání - něco v Praze, něco v Sázavě, jako vždy jeden delší "noční" výlet a to ve středu - jelikož bylo jasno a dva dny před úplňkem, tak se dalo chvílemi běžet i s vypnutou čelovkou - moc hezký když člověk v noci mezi poli kouká na svůj stín...

V sobotu se mi nějak nechtělo běhat ... vlastně se mi nechtělo nic ... pak mě částečně nakopl Honzův příspěvek a taky sluníčko, tak jsem místo oběda krátce vyběhl... v Úžicích, kudy jsem běžel již mnohokrát, jsem si poprvé všiml, jaké jsou na hřbitovním kostelíku krásné sluneční hodiny ... tak jsem se na ně šel podívat zblízka a je tam i takový skoro běžecký nápis, který se mi v tu chvíli trefil do nálady ... resp. měl jsem pocit, že tam na mě ten den čekal:
ANI BĚH SLUNCE - ANI BĚH LUNY - NENÍ MÍROU PROROCKÉHO ČASU

...tak jsem měl cestou domů o čem přemýšlet...

V neděli dopoledne v Objektivu bráchovi vysílali první část reportáže o jeho cestě na Novosibirské ostrovy ... to mě potěšilo (archiv ČT).

Pak jsem se dobrovolně rozhodl, že půjdu běhat až večer po tmě ... asi jsme chtěl být úplně sám.

Odpoledne píše nejstarší dcera, že v pohodě dorazila do Bělehradu (kde bude v rámci VŠ studia tři měsíce) a nejmladší dceru se zase pokoušíme uplatit čokoládami, aby šla zítra ráno do školky ... takže nuda v Brně u nás rozhodně není...

Večer se oblékám do běžeckého ... manželka se ptá jestli je to dobrý nápad, když u toho zívám :-) ... ale kilometry jsou potřeba... běží se mi nečekaně dobře, s čelovkou, opět trochu kopcovatější trasa, jsem spokojen - říkám si, že se snad to zvýšené úsilí z posledních měsíců začíná projevovat (25 km, +444 m, tempo lehce pod 6 min). Dobíhám před desátou ... tento týden takový malý PR - poprvé přes stovku (106 km, +1793 m).

Tak běhu zdar !
RS

4 komentáře:

  1. Clovece Richarde, ty ses rychlik... Fakt ja skoro vyjimecne sam beham (navic s celovkou??) pod 6 minut.. To by me muselo neco honit!:)
    Mas to hezky rozbehnuty.. drzim palce! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...sám jsem se tomu tempu taky divil :-) ...no byla neděle večer, tak jsem prostě spěchal domů jako každý normální člověk :-) Měj se ! R.

      Vymazat
  2. Měl bys víc odpočívat, začínám si připadat blbě. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...buď v klidu ... tento týden jsem poprvé vyběhl až včera (tj. čtvrtek) večer ... asi je ta Lenóra nakažlivá i po internetu :-)

      Vymazat