úterý 22. října 2013

Když GARMIN CONNECT říká: "Sorry we do not have weather for this activity"

... nebo hezky česky "Omlouváme se, ale pro tuto aktivitu nemáme předpověď počasí"

Pokud máte zapnutou GPS a přesto se vám po nahrání aktivity na Garmin Connect nezobrazí počasí bude to pravděpodobně tím, že vaše aktivita začala před 7 hodinou ranní. Divné, nevím proč, ale je to tak...:-( 

Jednoduchým fíglem je ovšem možno se dobrat (alespoň přibližně) počasí:

1. Zde je moje aktivita, která začala v 6:51. Když jsme vybíhal pršelo, když jsme dobíhal svítilo sluníčko....prostě krása :-), ale zpět k počasí na Garmin Connect....


2. Na aktivitě dáme "full edit" (úplné úpravy) a změníme čas začátku na 7:00.


3. Hups...počasí je zde, opravdu v tu dobu pršelo.

4. Můžeme vrátit čas aktivity na původní hodnotu (6:51) a počasí pořád drží :-)


5. Když zkusíme změnit čas třeba na 10:00 ... objeví se sluníčko - ano bylo to tak.

Jak jsem psal v úvodu - proč před 7 hod není k dispozici počasí nevím, ale dle garminovských diskuzí je tento problém i v jiných lokalitách. Data pro počasí se zpravidla berou z "airport weather stations" ... že by tedy letadla nelátala před sedmou...? V každém případě, si můžete zjistit, odkud si bere vaše lokalita počasí. Na Garmin Connect máte vždy uveden "zdroj" - třeba pro moje běhání kolem Sázavy je to "LKKB", při běhání v Jeseníkách to bylo "LKPO".

Nejsem letecký ani meteorologický nadšenec, ale našel jsem si stránky wunderground.com, kde se "zdroj" dá dohledat - takže např. "moje" LKKB je letiště Praha-Kbely a "jesenické" LKPO je letiště Přerov.


Navíc zde najdete i předpověď, statistiky a seznam přilehlých meteostanic stanic, z kterých letiště bere data - docela zajímavé. No vida, kam jsme se to až dostali :-)

Tak běhu zdar!
RS

---------

P.S. (3.11.2013) Jak plyne z Kuličova příspěvku - jsou místa, kde nejsou data pro počasí k dispozici vůbec...

2 komentáře:

  1. Tak u mě to tedy neplatí. Ještě nikdy mi garmin connect stav počasí nedoplnil. Všechny moje aktivity jsou "bez počasí". Jak to změnít nevím. Prostě stupidní sw od garminu. Kul.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...co jsem zatím našel na netu - tak je to "problém" lokality, tzn. nejsou v ní data pro počasí ... díval jsem se, že v Alpách si tam počasí zobrazeno měl.

      R.

      Vymazat