středa 2. července 2014

Pasivní II.

Už jsem příspěvek s tímhle názvem měl ... takže tohle je "dvojka". Teď jsem opravdu pasivní běžec ... několik kamarádů si mě poslední dobou připojilo na garminu ... ale já tam teď nic nemám... takže:

Po Silvě to vypadalo optimisticky, byl jsem ok, "jenom" mě trochu bolela levá holeň a v místě, kde přechází holeň k chodidlu jsem měl otok, který ale během pár dnů zmizel ... a zůstal jenom "hrbolek" na šlaše... Byl jsem s tím i běhat (myslím, že nejvíc 15 km), dalo se, ale pořád to nějak nemizelo... pak jsme si za pomoci kamarádů, co s tím měli už taky nějakou zkušenost, diagnostikoval lehký zánět šlach... což mi dnes na ortopedii potvrdili. Navíc k mému zděšení mi nekompromisně předepsali sádru, ale po diskusi, že se ještě musím odvézt autem z Kolína do Sázavy a mírném doplatku :-), mi aplikovali umělohmotnou "sádru", kterou po ztuhnutí rozřízli, sundali mi ji a poslali mě domů, ať si to pak nasadím a stáhnu obvazem... Pro mě ideální řešení, protože bych jim asi těžko vysvětloval, že jako "podnikatel" nemůžu měsíc sedět doma, ale musím občas někam odjet autem ...např. příští týden školit do Bratislavy. Navíc - a to mě úplně dostalo - jsem vyfasoval berle ... pěkné i s integrovanými odrazkami (nekecám...) a ty mi byly zapůjčeny zdarma ...

Takže ráno jsme odjížděl jako zdravý člověk .... a po obědě jsem se vrátil s berlemi a plastovou "sádrou" v ruce :-) První reakce rodiny byla, že se začali smát... holt "cizí" neštěstí potěší a manželka, že si mě musí vyfotit :-) ... tak tady jsem:

Ale ... říkal jsem si, že na blog nebudu psát nic negativního, nebudu si vylévat srdíčko, že nemůžu běhat ...atd... po pravdě se mi dnes hodně ulevilo, protože po rentgenu se ukázalo, že šlacha je v pořádku...jen trochu přetažená... a prý za 6 týdnů to bude ok ... tohle číslo vypadá hrozivě...ale jak jsem řekl - chci psát jen pozitivně ... takže je to dobrý - Jesenický maraton stihnu ! Nevím jestli tenhle závod přitahuje zranění, ale kamarád/kolega z práce, s kterým jsme domluveni, že poběžíme spolu se zase vysekal v Rakousku na rovné cyklostezce tak šikovně, že má mimo jiného implantovaný drát v malíčku (...naštěstí jen na ruce)...

No uvidíme, bude to boj se zase po pauze rozběhat, ale už se na ten boj moc těším... a kdyby někdo neměl 23.8. co dělat - tak zde je lákadlo v podobě  výškového profilu:

Tak běhu zdar !

RS

24 komentářů:

  1. "Sádro" drž se :-) Berle z odrazkami mám od května doma také :-))) To je letošní "běžecká" móda. Přeji ti, ať jsi co nejdříve OK!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) ... a já myslel, že letošním hitem jsou Hoka One a ony to jsou berle s odrazkami ...:-) Díky a MSF!

      Vymazat
  2. To mas z toho, ze chodis k doktorovi! Aspon se na ty Jeseniky nezrakvis, kdyz mas ted 'klidovej rezim'. A z jineho soudku: at ti to rychle utika!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .no odkládal jsem to tři týdny ...ale jak se říká - všichni tam jednou musíme :-) ...je fakt, že budu odpočatej ...možná až moc :-) Díky..ať ti to běhá !

      Vymazat
  3. Tento tvoj pozitívny prístup sa mi veľmi páči. Sadru ti dajú dole par dni pred pretekmi a ty to hneď berieš ako super, to stiham, môžem bežať. Paráda! Ale tak to ma byt, ved máš nabehane, tie Jeseníky určite zvládneš.
    Ale medzi nami, priznaj sa, že ťa tiež napadlo dat si tu sadru parkrat za týždeň dole a ísť si zabehať ako keby nič... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...no Ďurii jasně - připlatil jsem si za "sundavací" ne kvůli ježdění k zákazníkům, ale abych mohl občas vyběhnout .. ovšem potají až rodina bude spát...případně to svedu na to, že jsem náměsičný :-)

      Vymazat
  4. Sakra předsedo, ty si jako myslíš že budeš jen jednou za měsíc chodit do hospody? a kdo nás bude v neděli tahat po kopcích 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...neboj, všechno si vynahradíme - pořád si myslím, že naše běžecká "kariéra" je teprve na začátku :-)

      Vymazat
  5. Jestlize je kazdy doktor bezcuv nepritel, pak ortoped je doslova jejich reznik. 6 tydnu si vycucali z prstu aby se nereklo. Sadru ti dali rozrizlou, protoze je je jim jasny, ze by sis to do dvou dnu jinak rozfiknul sam :) Berle ber jako posilovac rukou a taky se tim dobre masakrujou komari na strope kam nedosahnes.
    Hodne stesti na marathonu !
    BS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...i kdyby ses nepodepsal poznal bych kdo mi pise :-) ...jj, tech 6 týdnů beru s rezervou....a je fakt, ze berle dobre posiluji ruce... diky a MSF!

      Vymazat
  6. ..strouhal, běhal, psal, belhal..ty už taky nevíš, co by.. :) dopajdej do příští hospody, něco ti na tu epesní sádru nakreslím. a vydrž! jesenice daleko, to pude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) to je fakt - kolem Jesenice žádný kopce nejsou - tak to bude v pohode :-) ...sadra je plastová, sundavaci, prenosna ... mužů ti ji pak pujcit. - kdybys potřebovala :-)

      Vymazat
  7. Vůbec se mi nechce psát "já ti to říkala, že to je na sádru"... Ale říkala:-D je mi tě upřímně líto, jestli tě potěší fakt, že taky trochu pauzuji.. Nějaký bacil se nám dostal do spolku, ale my se nedáme!! Takže předsedo odpočívej nabirej síly ať nás zase brzy protáhneš po kopcích ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...no to mě vůbec nepotěší, ale všechno to jsou jen drobnosti a věřím, že brzo spolu vyběhneme a v nějakém kopci si o tom budeme vesele povídat :-) ...uzdrav, se!
      R.

      Vymazat
  8. Když vidím jak pevně se opíráš tou berlí o ten "volně ložený" kobereček, tak se trochu bojím aby ortopedi neměli další práci ;-) a já neběžel v Jeseníkách sám ...
    A ještě tě chci jako "zkušenější pasivní" upozornit na mokrou podlahu v koupelně :-) :-) ;-).
    "Hoj" :) se dobře !
    Kul.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..no včera jsem sebou málem fláknul, když jsem "stoupnul" na pohozené fixy... ale jinak snad dobrý :-)
      R.

      Vymazat
  9. Optimismem na ně, na pesimisty! :-) A ano, není nebezpečnější zbraně, než pohozené (neviditelné) kostičky. Rychlou rekonvalescenci přeji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-))) vidím, že s dětskými zbraněmi hromadného ničení (rodičů) máš zkušenosti... no a jinak než optimismem by to snad ani nešlo...
      Díky! R.

      Vymazat
    2. Jitko, Richarde, myslim ted na vas doslova kudy chodim - na strakatym koberci v obyvaku nam od vcerejska lezi 200 kosticek lega...

      Vymazat
    3. :-)) ...koukám, že všude je to stejný :-) ...prej se říká, že pro děti jsou největší nebezpečí jejich rodiče...ale není to spíš naopak...? :-)

      Vymazat
  10. Rychle se dej do poradku! Znam ty reci.. "uz jsi doletal, sokoliku"!:)... ale kdeze.. nas jen tak nedostanou..
    MSF! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)) jj, přesně tak.... díky a tobě taky přeji rychlé zotavení !

      Vymazat
  11. Ahoj Ríšo,přeju brzké uzdravení!!!! A pokud mohu doporučit, nic neuspěchej!!!! Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, nebudu to nějak uspěchávat ... podle situace ... raději týden, dva navíc, než se s tím trápit delší dobu..., ale doufám, že na Jeseníky budu ok :-)
      Díky a měj se fajn!

      Vymazat