pondělí 3. března 2014

Vítězný únor

Já vím, už je březen – měsíc knihy a tak...

Vítězný únor – aneb vítězství bez boje by mě ani netěšilo :-) 

Psal jsme kamarádovi/příbuznému komentář k jeho aktivitě na garminu – ...někdy je to boj, co ? … a Petr mi odepsal – Co někdy, vždycky...! Ano, nejsem v tom sám a to mě těší :-) a to považuji Petra za celoživotního sportovce – ne jako já – přerušovaný...

Když jsem v loni začal přemýšlet o mém prvním maratonu – hodně jsem o tom četl :-) hlavně ta maratonská zeď (někde mezi 30 – 35 km) existuje ? co se stane ? opravdu narazím ? dostanu se do stavu, který ještě neznám ? … skoro námět na další díl TV série „Fact or fiction“... v Praze tedy žádná maratonská/běžecká zeď nebyla, to jsme si ověřil … ALE zjistil jsem, že opravdu běžecká zeď existuje – a to divte se – u nás doma mezi obývákem a předsíní ! Překonat ji, abych se dostal z křesla před televizí k šuplíku s běžeckými botami, je většinou hrozná dřina … je to zpravidla  nejtěžší část běhu...

Jsem stále běžec začátečník/amatér (a doufám, že jím i zůstanu...) – ale přesto mi občas někdo říká – já bych chtěl mít tvoji vůli … hmm... možná byste se divili :-) … no a kde tedy beru tu sílu překonat soukromou maratónskou zeď a vyběhnout ? Abych to zase tolik nedramatizoval... ano jsou běhy kdy jdu rád a bez přemlouvání … třeba takhle v sobotu dopoledne, když svítí sluníčko a vane lehký větřík....:-)

Ale co když je tma, zima, jsem po práci a zítra jdu zase do práce ? Většinou si pomáhám kilometráží – prostě bez nějakého velkého přemýšlení si říkám, potřebuješ naběhat km, bez nich to nejde, včera jsi nebyl běhat, dnes půjdeš … tohle vypozorovala i moje bystrá manželka a občas mi říká – Ty jdeš dnes běhat jen abys měl na garminu ty kilometry – odpovídám Ano ! … je to tak a proč ne ? … to, že je pak člověk rád, že vyběhl, že z toho má dobrý pocit … to už by  bylo nošení dříví do lesa :-) to přece všichni známe :-)

Tak běhu zdar !

RS
----------

P.S. Abych nezapomněl – když  jsme u těch km – moje únorová kilometráž:
  • 322 km, nastoupáno +4921 m, průměrná délka běhu 21,5 km
PPS: ...pár fotek ze Šternovských  vodopádů  - co jsme se o nich minule zmínil:

  
 


6 komentářů:

  1. ..:) aaa .. dalsi co trpi "kilometrofobii" :)... Myslim, ze to fakt pomaha.. Ta predstava, ze kdyz nenabeham, tak me to potom o to vic "skripne":)..
    Ses dobrej!! Drzim tradicne palce.. At nam to beha! 12:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, díky ... ano - napsal jsi to přesně "kilometrofobie", ale zatím neuvažuji o léčbě, nechávám tomu volný průBĚH :-)
      RS

      Vymazat
  2. Ta zed v obyvaku, ta je teda presna. Vecer je vzdycky vyssi nez rano. Rikam si, o kolik horsi muze byt ta po 30ti km? Urcite na ni letos taky dojde... ale zatim se teda poslusne snazim prekonavat aspon tu doma. Mluvis mi z duse!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...správně jsi doplnila, že výška zdi se různě mění ... podle denní doby i ročního období :-) Budu případně držet palce kolem 30 km :-) Měj se fajn ! R.

      Vymazat
  3. Tos mě tedy vnuknul nápad na nějaký vlastivědný běh po vodopádech. Ten Garmin to je tedy spíš bič na běhače než kamarád. Kilometráž ovšem všechna čest!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...garmin - jak se říká - dobrý sluha, špatný pán - nebo tak nějak ...? :-) ... někdy bychom mohli naplánovat nějaký vlastivědní okoloběh posázavím - myslím, že klášter Sázava, hrad Č. Šternberk, zámek Rataje bychom tak kolem 30 km dali... A s tou kilometráží - díky, snažím se, snad mi to vydrží... Měj se fajn ! R.

      Vymazat