pondělí 31. března 2014

Dvouletka

...koukám, že mám samá budovatelská hesla - Vítězný únor, Dvouletka,... ano jsou tomu právě dva roky co jsme začal běhat :-)


Na tuhle chvíli jsem si připravoval různé "proslovy" ... to bude na blogu příspěvek - jak jsme začínal, kolik jsem neuběh, potom kolik jsem uběh, jak jsem zhubnul .... a tak :-) ... což ale vlastně nebude nikoho zajímat ... protože každý má nějaký svůj (běžecký) příběh, každý si něco vybojoval, nebo ještě vybojuje ... tak proč zrovna psát o mě ... no možná jenom proto, že je to "můj" blog :-)

Ale vážně ... dnes jsem (při běhu) přemýšlel, jestli mám ohledně běhání za ty dva roky zpětně nějaké negativní zážitky, něco na co nechci vzpomínat, nebo bych to chtěl změnit... Je to zajímavé, ale ne... Přitom ve všem ostatním - práce, rodina... je vždy něco, co bych vzal zpět nebo raději zapomenul... hmm, asi na tom běhání něco bude, asi jsem opravdu na stará kolena našel něco co mě baví... občas trochu bolí... ale baví :-)

Baví mě "každý" běh, ale asi nejvíc mě baví poznávací běhy .... když už jsme se trochu rozběhal a běhám asi tolik co jsem dřív jezdil na kole - poznávám rád okolí a všímám si věcí, kterých bych si z kola nebo auta nevšimnul ... a někdy mám pocit, že mi ty "věci" přichází sami naproti - třeba tuhle neděli - měnil se čas na letní - manželka se mě ráno ptá a jaký ten čas je vlastně ten "správný" ? Já to "vím" tak ji to řeknu, pak jdu běhat a přinesu ještě důkaz:

Domek, kolem kterého jsme běžel nepočítaně a zrovna dnes jsem si všimnul, že na něm jsou sluneční hodiny ... takže ano - Garmin ukazuje 12:22 (letní čas), sluneční hodiny ukazují 11:22 (čas podle pánbíčka) ... a pak, že běhání je nuda ... uznejte, stalo by se vám to třeba na tenisu ?

Tak běhu zdar ! ... a jak říkal JC - pokud se nepochválíš sám .... takže: březen 342km / nastoupáno 5108m  ... jsem dobrej :-)

RS

10 komentářů:

  1. Jen houšť a větší kapky :o) Ať se daří i v dalších letech...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...díky, díky ... snažím se, baví mě to, snad to vydrží, ať nám to běhá !
      R.

      Vymazat
  2. Blahopřeju a ať to běhá dál. Ano, jak píšeš na začátku, jsou to 2 roky co jsme začal-i běhat(já mám výročí za 4 dny...). Když si vzpomenu na naše běžecké počátky, tak mě až "děsí" kam to bude pokračovat(km/měsíc, nastoupáno atd.), ale hlavní je aby to dál bavilo a tak nějak běh zakotvil jako pevná součást dne/týdne/měsíce. Tak spoustu dalších pěkných běhů, občas třeba i společné. S. (jako soused, Suunto nebo tak...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...neboj Sváťo, poznal jsem tě :-) věřím, že naše běžecké cesty se opět propojí ... do roka a do dne :-)

      Vymazat
  3. Blahopreju, u me taky neco malo pres dva roky, ale s pauzickou na porod. Nekdy me to az desi, ze mam na stary kolena konecne konicka (kterej mi prerusta pres hlavvu). Peknej vstup (vbeh?) do tretiho roku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky, díky ... ano, taky mi to - hlavně časově - přerůstá přes hlavu :-) měj se fajn !

      Vymazat
  4. To mám radost ze stejného pohledu na věc ... začal jsem o pouhý půlrok dříve. Je opravdu zábava doběhnout tam, kam to šlo dřív jen na kole. V sobotu jsem zabloudil v Jizerkách a tak mě nakonec potěšilo, že běh byl o 10 km delší než plán. Držím palce do dalších kilometrů a především do další radosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...koukám, že nás co začínalo +-před dvěma lety je více :-) ...ano, je zábavné sledovat jak se mění měřítka a akční rádiusy ...a to, že tě potěší když zabloudíš a protáhneš si to o 10km "normální" člověk nepochopí :-) měj se fajn ! R.

      Vymazat
  5. Pěkný článek, krásné výkony během dvou let a to s tím časem, to je krásný důkaz toho, že při běhu vidíme i to čeho si jinak nevšimneme :-) Přeji ti ať ti vydrží běhat ve zdraví a na pohodu pro radost ještě alespoň 20x tolik let :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...občas je ale potřeba proběhnout určitou trasu opakovaně aby si "toho" člověk všimnul ...ale proč ne ... vždyť nás to běhání baví :-) měj se ! R.

      Vymazat