neděle 24. listopadu 2013

Nevím jak tenhle příspěvek nazvat

Poslední dva víkendy jsem si posouval osobní rekordy v délce v kombinaci s nastoupanými metry ... bylo to fajn, manželka mi nejdříve vynadala "kde jsem tak dlouho...", ale pak mě chválila, Sváťa (kamarád) mi poslal smskou gratulaci, že jsem dobrej, takže slávy jsem si užil dost a dost :-) Ale před nadcházejícím víkendem jsem se začal trochu bát, že asi budu "muset" zase udělat nový osobák ... ale co když mi to nepůjde, na víc třeba teď nemám, nebo se mi prostě nebude chtít... Pak jsem si řekl nebudeš si přeci stresovat kvůli běhání, stresuješ se kvůli práci, hypotéce, ale kvůli běhání ne!!!

V neděli jsem si tedy místo oběda dal výběh po trase, kterou už jsem dlouho neběžel právě proto, že se mi zdála "krátká" (18km) a řekl jsem si, že se nebudu starat o tempo, kilometry ... prostě poběžím na pohodu a že si zase udělám pár fotek.

Jak jsem (si) řekl tak jsem i udělal. Na focení ale nebylo moc dobré "světlo", obloha "plechová" jak říkají fotografové, žádné slunce, žádné mračné kompozice, žádná ranní mlha nad řekou... prostě nic, jen podzimní příroda tak jak byla, bez příkras. Napadlo mě že příroda je vlastně vždycky hezká, jen my lidé máme snahu ji hodnotit - hezká, moc hezká, smutná, nudná, obyčejná, to už jsme viděl, tady už jsem byl... 


 
 ...podzim se hlásí o slovo ...
  
veď mě dál cesto má ... | les vypadal opuštěný a opravdu i byl ...

  
okno do minulosti ... nebo budoucnosti ...? | všechna sláva podzimní tráva ...

 
strom opuštěný jako kůl v plotě ... | opuštěné mraveniště (nebo byli pracanti v nižších patrech) ...

 
je libo zralé ostružiny na konci listopadu ? | ... "strom"...lepší popisek mě nenapadl :-)

 
dříví v lese ... | běžecké dřevo v lese ...

Když se na ty fotky dívám, tak mě napadá, že jsou výjimečné tím, že jsou obyčejné. Běh je vlastně taky obyčejný, ale hezký... víc dnes už nenapíšu... myslím, že to stačí...

P.S. Běh se opravdu povedl, ke konci jsem i trochu zrychlil tempo, ale to jen proto, že měl přijít Sváťa si vyzvednout zásilku španělského vína a dalo se očekávat, že budeme koštovat a Helča (jeho manželka) slíbila, že mi upeče veganskou bábovku :-)

Tak běhání a podzimu zdar !

RS

7 komentářů:

  1. Ba ne.. fotky mas moc hezky..:)
    I to vino je dobry..:).. Zrovna jsem ochutnal Garnacha (2011). Prijde mi velmi pitelne:)..
    Tak behu a vinu zdar! 12:)

    OdpovědětVymazat
  2. Diky.... nejlepší fotku jsem udělal dnes odpoledne :-)

    R.

    OdpovědětVymazat
  3. Mě zase při pohledu na fotky napadá "tam by se běhalo.... ne jako u nás v Praze" Ale jinak nejsem závistivý člověk :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, nic nebrání přijet do Sázavy a zaběhat si, klidně se přidám :-)

      Vymazat
  4. Příjezd do Sázavy je plánován na tento víkend a pokud počasí dovolí plánujeme se Sváťou i vyběhnutí. Věci si sebou každopádně beru, ale běh se mnou by pro vás asi byla velkáááá nuda :o)

    OdpovědětVymazat